Thoran

ontvangen op: zondag 3 oktober 2010

Wij zijn net terug van een heerlijke vakantie aan het Comomeer en natuurlijk gaat Thoran altijd mee. Hij voelt zich namelijk helemaal thuis in Italie en vooral in het water van het meer.
Thoran
Het gaat nog steeds goed met hem. Hij luistert goed, is rustiger geworden en ziet mij nu echt als roedelleider.

Ik ben heel blij, dat ik destijds jouw hulp heb ingeroepen, want ik zag het toen even niet meer zitten. De dagelijkse boswandeling gaf mij altijd veel stress en ik zag er steeds meer tegenop om Thoran uit te laten. Hij ging, zoals je gezien hebt, heel erg zijn eigen gang, was erg dominant naar andere reuen en dat leidde nog wel eens tot een schermutseling. Na jouw lessen is dat langzamerhand overgegaaan. En nu vind ik het weer fijn om met hem te wandelen. Vooral de truc van het afleiden werkt perfect. De ontmoeting met andere honden gaat nu probleemloos. Hij houdt nu goed contact met mij als hij losloopt in het bos, al moet ik dat elke keer wel weer even bevestigen. Maar dat geeft de wandeling meer inhoud en we zijn nu echt samen op pad.

Destijds dacht ik, dat ik wel wist hoe ik met mijn hond moest omgaan, maar jij hebt mij veel dingen bijgeleerd en veel tips gegeven en daar ben ik nog steeds blij mee.

Dank voor die lessen en veel succes met je nieuwe leerlingen.

Groeten van Yvonne en Thoren.