medewerkers DogLogix helpen Stichting Signaalhond

Eefje van DogLogix helpt stichting Signaalhond Nederland

Naast de dagelijkse bezigheden voor DogLogix, vinden wij het ook belangrijk ons in te zetten voor non-profit organisaties. Wij zetten ons dan ook in voor Stichting Signaalhond Nederland.
Stichting Signaalhond Nederland is in 2005 opgericht met als doel doven en slechthorenden te helpen hun eigen hond zélf op te leiden tot signaalhond.
Een signaalhond (hearing dog/ hoorhond) is een hulphond, getraind om dove en slechthorende mensen te assisteren door het signaleren van omgevingsgeluid die zij niet kunnen horen. Een signaalhond reageert op verschillende geluidsbronnen, zowel binnens- als buitenshuis.

medewerkers DogLogix helpen Stichting Signaalhond

Doven en slechthorenden kunnen zich rustiger voelen met een hulphond die reageert op signalen waar de hond op getraind is. Bijvoorbeeld iemand die roept, de deurbel die gaat of als de geleider ongemerkt iets laat vallen.
Deze honden maken een enorm verschil in het leven van de baas. Niet alleen in praktische vorm omdat zij de oren van de hond ter beschikking hebben en bewust gemaakt worden van alledaagse geluiden als de deurbel, magnetron en als iemand de naam van de baas roept. Maar ook in de vorm van rust, veiligheid, gezelschap en zeker ook om de sociale wereld van de baas te vergroten.
Eefje is sinds begin 2009 als voorzitter betrokken bij stichting Signaalhond Nederland. Door haar kennis en ruime ervaring in de honden én dove wereld leek de positie van voorzitter van de stichting deze twee werkterreinen samen te brengen. Door de toenemende vraag om hulp bij het opleiden van de eigen hond tot volledig geaccrediteerde signaalhond heeft Eefje begin 2012 15 nieuwe trainers opgeleid verspreidt over heel Nederland. Zij werkt nu ook als trainingsmanager bij de stichting om alle cliënten en de trainers te ondersteunen.
Stichting Signaalhond Nederland is eind 2012 volledig geaccrediteerd door Assistance Dogs Europe. Nu hebben de honden van de stichting overal toegang waar gewone huishonden geen toegang hebben (trein, vliegtuig, ziekenhuis etc).
Stichting Signaalhond Nederland heeft altijd behoefte aan donateurs om het mooie werk dat zij doen te kunnen blijven doen. Zie de website van Stichting Signaalhond Nederland voor meer informatie www.stichtingsignaalhond.nl.