Workshop hersenwerk en zelfbeheersing

Bij 4 aanmeldingen start de nieuwe workshop, geef u dus snel op via de mail.
Ook workshop in de vakanties zijn mogelijk. 

Een veel voorkomend onderdeel van onze groepslessen en gedragstherapie zijn denkspelletjes, hersenwerk dus. Bij de gedragstherapie worden ze ingezet om een hond meer zelfvertrouwen te geven en bij de groepslessen is zelfbeheersing het uitgangspunt.

Specialisten

hersenwerk met JazAl honderden jaren worden honden geselecteerd op hun werkeigenschappen. Elk ras word gefokt voor een specifieke taak. Dit is bijvoorbeeld de jacht, opdrijven van vee, bewaking van het huis of ongedierte bestrijding.
Onze huishonden zijn nog steeds specialisten op een bepaald ‘vak’gebied, daar zijn ze voor gemaakt. Jammer genoeg hebben de meeste hondeneigenaren geen behoefte aan een bewaker, jager of ongedierte bestrijder, maar hebben ze voor een bepaald ras gekozen, voor de maat, de vacht of omdat een ras goed met kinderen samen kan. Hierdoor liggen de meeste honden de hele dag te luieren en mogen ze 3x per dag mee uit en krijgen ze 2x per dag een bak brokjes te eten.
Dit klinkt best een beetje triest maar vooral tegennatuurlijk en heel erg saai voor uw hond. Verveling en gebrek aan zelfbeheersing zijn voor een groot deel de oorzaken van ontwikkeling van probleemgedrag.

Creativiteit is te leren

Gelukkig hoeft het helemaal niet zo tijdrovend of ingewikkeld te zijn om het leven van uw hond én uw samenwerking leuker en uitdagender te maken. Met kleine spelletjes en vooral een beetje creativiteit komen we een heel eind. U hoeft ook geen kostbare materialen aan te schaffen, met een, melkpak, wc rol en een goedkope fleecedeken komt u al een heel eind.

Workshop hersenwerk

zelfbeheersing JorisOm u en uw hond op weg te helpen geven wij workshops hersenwerk. Hierin leert u samen met uw hond een aantal basis activiteiten. Vooral de rustige opbouw van de verschillende spelletjes zijn belangrijk om uw hond te leren wat exact de bedoeling is. Anders kan het snel een sloopspelletje worden.
De activiteiten kunnen worden onderverdeeld in impulsbeheersing, creatief eten geven, puzzels oplossen en speurspelletjes. Deze vier onderdelen zullen in verschillende vormen aanbod komen in de workshop.
De workshop bestaat uit 4 lessen van een uur.

Wanneer

Schrijf u snel in! Bij elke vier inschrijvingen start er een nieuwe workshop.
Ook honden met probleemgedrag (bv. naar honden of mensen) zijn natuurlijk welkom tijdens de workshop. Iedereen werkt met zijn eigen hond en er zal dan ook geen contact tussen de koppels zijn, net zoals bij onze groepslessen.

Voordelen

Voordelen van denkspelletjes voor uw hond zijn o.a.:

  • Betere band tussen baas en hond.
  • Uw hond word werkelijk slimmer.
  • Uw hond zal beter in staat zijn problemen op te lossen.
  • Veel vormen van probleemgedrag kunnen op deze manier voorkomen worden.
  • De hond zal rustiger en stabieler worden.
  • Helpt angsten overwinnen.
  • Verbetert het concentratievermogen.