Pim de Wit

Pim met Herman en EdIk ben Pim de Wit. Wanneer u zich tot DogLogix wendt, voor advies, gedragstherapie, training of groepslessen kan het zijn dat we elkaar tegenkomen. Ik ben sinds mei 2013 werkzaam als gediplomeerd trainer/ gedragstherapeut bij DogLogix en doe dit werk met veel plezier.
Ik ben begin 2016 afgestudeerd bij Dogvision als kynologisch gedragstherapeut. Natuurlijk volg ik seminars en lezingen (en de beroepsliteratuur) om goed op de hoogte te blijven van alle nieuwe inzichten t.a.v. training, gedragsmedicatie en welzijn van honden.

Eigen honden

Als mijn werkdag er bij DogLogix op zit, ga ik naar huis waar mijn eigen roedel op me wacht. Achter de voordeur wordt ik enthousiast opgewacht door, de wat luidruchtige en losbandige, Basset Ed en mijn trouwe en soms wat verlegen vriend Herman, een Afrikaanse Boerboel. Deze laatste in de rij kunt u nog wel eens tegenkomen als mijn steun en toeverlaat, tijdens sommige trainingen. Ik kan hem inzetten als helphond.
Dagelijks ervaar ik de uitdagingen van het samenwerken met honden met een wat complexe voorgeschiedenis. Zo ook bij mijn honden. Niets is vanzelfsprekend. Het zijn drie totaal verschillende karakters met verschillende achtergronden. Of gedrag nu voortkomt uit het feit dat ze te vroeg uit het nest zijn gehaald, uit een asiel komen of al verschillende malen herplaatst zijn, voor mij blijft het een geweldige uitdaging om een goede verstandhouding op te bouwen en elkaar leren begrijpen.

Dierenliefhebber

Pim en BobAls kind was ik altijd al omringd door dieren. Ik ervaar het als een geluk te zijn geboren in een hondennest. Als kind groeide ik op met meerdere honden en talloze andere dierlijke huisgenootjes, al dan niet door mijzelf binnengesmokkeld. Daarbij had ik het voordeel dat mijn ouders zich ten aanzien van alle adoptiediertjes erg ruimdenkend opstelden. Ik vermaakte mij toch het meest met de honden. Ik ontdekte al vrij snel dat honden soms deden wat je van ze vroeg en die interactie vond ik geweldig. Zo herbergt mijn fotoalbum nog een kiekje van de peuterversie van mijzelf, waarbij ik apetrots sta te glunderen toen de Bordeaux dog pup Bob eindelijk ging zitten op mijn herhaalde commando’s.

Samenwerking en training

Het samenwerken met mijn huishonden heeft mij altijd gefascineerd. Deze fascinatie zat hem niet zo zeer in het feit dat ik mijn honden kon laten luisteren of commando’s opleggen die braaf werden uitgevoerd, maar de wijze waarop je kunt samenwerken en er een unieke en wederzijdse vertrouwensband kan ontstaan waarbij beide partijen veel plezier beleven.
Zoals ik al eerder zei, niets is vanzelfsprekend en net als bij mensen, meen ik dat een relatie tussen mens en hond een proces van investeren betekent. Ik geloof dat de mate van inzet, geduld en het investeren het resultaat van training weerspiegelt: “what you give is what you get”, dit is één van de belangrijkste waarheden, die ik ervaar in het werken met honden en hun baas.