Hondenschool DogLogix

groep panoram einde les

 

De groepen op onze hondenschool zijn verdeeld in puppy, basis, vervolg, gevorderde en speuren. De lessen die wij bieden geven u inzicht in uw hond en trainen vanuit de dagelijkse situaties. Zoals onder andere:

  • het rustig passeren van honden en mensen als uw hond aan de riem loopt.
  • Zelfbeheersing hebben in moeilijke situaties.
  • Ontspannen blijven tijdens aanraking, verzorging en dierenarts onderzoek
  • De lichaamstaal van uw hond leren lezen en begrijpen
  • Op afstand kunnen sturen van uw hond

Wij geven u inzicht in het gedrag van uw hond en leren u om eventueel probleemgedrag te voorkomen. Hoe u de aangeleerde  commando’s kunt gebruiken om te zorgen dat het sociale contact met mens, dier én met u als eigenaar soepel verlopen.

volgen tussen honden doorEen probleem waarvoor veel mensen ons bellen is het uitvallen en blaffen aan de riem naar andere honden(uit enthousiasme, frustratie of onzekerheid). Dit probleem kan voorkomen of afgeleerd worden door het leren negeren van andere honden. Het leren negeren van ‘prikkels’ en samenwerken met de eigenaar staat centraal in onze basiscursus.

Verschillende niveaus en leeftijden in één groep

Of u nu eenherplaatser heeft of een hond die verschillende commando’s al goed kent, iedereen kan op zijn eigen niveau leren hoe ze kunnen verbeteren in de verschillende situaties. Aangezien alle niveaus tegelijk les krijgen kunt u ook meteen zien wat u van uw hond kan verlangen als hij ouder is en beter heeft leren luisteren.
De groepslessen zijn ook voor honden die gedragsproblemen hebben t.o.v. mensen of honden. Vaak zijn deze lessen een perfect vervolg op de gedragstherapie.

Alle cursisten  (behalve de pups) beginnen met de basiscursus. Elke les worden er een aantal situaties uitgebreid behandeld. De hele les blijft u oefenen dus ook het stilstaan tijdens de uitleg is een oefening in ontspanning en geduld en bent u met u hond bezig. Onze puppycursus staat ook in het teken van het leren van de lichaamstaal van uw pup. Wat bedoelt uw hond en hoe kunt u hem leren met u samen te werken. Natuurlijk is er tijdens de puppycursus ook veel tijd voor uw opvoedingsvragen.

Locatie en dagen

De lessen worden in park Clingendael gegeven (op de grens van Wassenaar en Den Haag) op zaterdagochtenden. Lessen doordeweeks zijn ook mogelijk bij voldoende aanmelding.

Zie de pagina’s basiscursusvervolgcursusgevorderde cursus, puppycursus en speurcursus voor alle informatie over de verschillende groepen.