Hondenschool DogLogix

groep panoram einde les

  • Zaterdag 20-1-2018 starten de nieuwe groepen, meldt u snel aan voor een plek.
  • speurcursus van 9:30 – 10:30 (2-wekelijks) BEIDE GROEPEN VOL. Bij minimaal 2 aanmeldingen start er een nieuwe groep op woensdag of zaterdagmiddag
  • basiscursus 10:45 – 11:45
  • vervolgcursus 12:15 – 13:15
  • Vanaf 4 aanmeldingen kunnen ook de andere cursussen en workshops starten.

Een hondenschool die vanuit de verschillende dagelijkse situaties lesgeeft. Wij leren u om op een respectvolle manier een band op te bouwen met uw hond. Wij werken niet zoals de meeste hondenscholen met een standaard repertoire aan commando’s die we de hond leren, maar u leert hoe u op een positieve manier alle dagelijkse situaties aan kunt.

Wij geven u inzicht in het gedrag van uw hond en leren u om eventueel probleemgedrag te voorkomen. In de praktijk zien we dat de veel mensen met hun hond naar een puppycursus zijn geweest en dat ze daar hebben geleerd hoe ze de hond moeten leren zitten, liggen en komen. Heel goed, maar in het dagelijks leven worden deze commando’s vaak nauwelijks gebruikt om te zorgen dat het sociale contact met mens, dier én met de eigenaar soepel verlopen. Hierdoor komen er dan ook mensen met hun hond bij ons in de gedragstherapie terecht of erger, worden de honden herplaatst.

volgen tussen honden doorDit kan echter heel makkelijk voorkomen worden door niet verschillende commando’s op de hondenschool te oefenen, maar verschillende situaties. Praktisch i.p.v. theoretisch.
Een belangrijk voorbeeld, waarvoor veel mensen ons bellen, is het uitvallen en blaffen aan de riem naar andere honden (uit enthousiasme, frustratie of onzekerheid). Dit probleem zou voorkomen kunnen worden als de honden hadden geleerd hoe ze zich wél moeten gedragen als ze een hond zien.

Verschillende niveaus en leeftijden in één groep

Of u nu een pup heeft of en hond die verschillende commando’s al goed kent, iedereen kan op zijn eigen niveau leren hoe ze moeten handelen in de verschillende situaties. Aangezien alle niveaus tegelijk les krijgen kunt u ook meteen zien wat u van uw hond kan verlangen als hij ouder is en beter heeft leren luisteren.
Er is ook zeker plaats in deze groepen voor honden die gedragsproblemen hebben t.o.v. mensen en honden. Vaak zijn deze lessen een perfect vervolg op de gedragstherapie.

Alle cursisten beginnen met de basiscursus. Elke les worden er een aantal situaties uitgebreid behandeld. De hele les blijft u oefenen dus ook het stilstaan tijdens de uitleg is een oefening in ontspanning en geduld en bent u met u hond bezig.

Locatie en dagen

De lessen worden in park Clingendael gegeven (op de grens van Wassenaar en Den Haag) op zaterdagochtenden. Lessen doordeweeks zijn ook mogelijk bij voldoende aanmelding.

Zie de pagina’s basiscursus en vervolgcursus en de gevorderde cursus voor alle informatie over de verschillende cursussen.