Vervolgcursus

De vervolgcursus bestaat uit 9 groepslessen. Deze groepscursus is erop gericht om uw hond te leren zelfbeheersing te hebben in het dagelijkse leven. Hiervoor is het nodig om uw hond te leren zijn impulsen te controleren.

De volgende situaties zullen geoefend worden tijdens de vervolgcursus. Deze kunnen worden aangevuld met situaties die u tijdens de eerste les aangeeft te willen oefenen.
Tijdens de groepslessen worden voornamelijk situaties buitenshuis geoefend. Voor specifieke situaties in huis is het sneller en efficiënter om een privéles thuis af te spreken.

  1. Leren aan uw hond om zelfbeheersing te hebben.geduld anakin
  2. Uw hond leren stilstaan en meewerken als u hem moet douchen, afdrogen of borstelen. En ook als hij bij de dierenarts onderzocht moet worden.
  3. Uw hond leren omgaan met moeilijke prikkels zoals fietsers, joggers en paarden.
  4. Uw hond leren en ondersteunen om zichzelf te kunnen beheersen als hij iets leuks ziet of ruikt.
  5. U leert hoe u complexere oefeningen (zoals apporteren van een dummie) kunt opbreken in kleine stapjes die apart geoefend kunnen worden.
  6. Uw hond leren om meer oplettend te zijn tijdens de wandeling waardoor hij meer contact met u zal hebben.
  7. Na deze cursus zult u goed in staat zijn om uw hond te lezen, samen te werken en uw hond nieuw gedrag aan te leren. Het helpt u als “trainer” naar een hoger niveau.