Rose de Villeneuve

Rose de VilleneuveRose de Villeneuve heeft van 2010 tot en met april 2012 bij DogLogix gewerkt. Zij verliet ons omdat ze voor de liefde en een nieuwe opleiding naar Breda verhuisde. Zij wandelde en trainde de honden van de uitlaatservice, de dagopvang en gedeelte van het pension.
Omdat zij in onze blogs en foto’s voorkomt en we heel blij met haar werk waren willen we haar middels deze weg bij DogLogix laten horen. Hier in het kort haar weg in de dierenwereld.

Scholing en stages

Op mijn achttiende ben ik begonnen aan de opleiding tot Veterinair Natuurgeneeskundige aan de Silverlinde in Breda. Zij richten zich naast de medische kant, ook op dierengedrag, massage en de natuurgeneeskundige behandeling van dieren.
Tijdens de opleiding bij de Silverlinde heb ik op verschillende plekken stage gelopen, hondenschool Vlietstede was er daar een van. Tijdens mijn stage heb ik bij een aantal lessen mee kunnen lopen, en heb ik o.a. een les TTouch (een massage methode) gegeven bij de pups.
Een andere stageplek waar ik veel heb gedaan en geleerd was bij een sterilisatie- en loslaat project van “Save the Dogs Italy” in Cernavoda, Roemenië. Het grootste deel van mijn tijd daar heb ik zowel een honden roedel als een nest moederloze pups die in de opvang verbleef geobserveerd, gesocialiseerd en getraind.
Tijdens mijn stage viel mijn oog op een hond die ik Alaska noemde, haar heb ik na lang tobben mee genomen naar Nederland. Ook een gedrogeerde poes die ik vond en Granger noemde, nam ik mee naar Nederland. Beiden wonen ze tot op de dag van vandaag bij mij.

In de praktijk

Op mijn derde kwam een Labrador Retriever die Spot heette ons gezin versterken. Ik heb dus al van kleins af aan een hond gehad, en zo doende al veel geleerd. Toen ik op mijn 17e mijn eigen Golden Retriever Djarda uit het asiel adopteerde, was mijn interesse in hondengedrag behoorlijk geprikkeld. Ik volgde met hem dan ook les op de hondenschool waar Eefje toentertijd les gaf. Van mijn eigen hond Djarda heb ik zijn grootste gedragsprobleem, weglopen en jagen, inmiddels met veel geduld verholpen zodat hij van de riem af kan. Een enorme verademing!
Alaska had, zoals was te verwachten, heel wat problemen toen ik haar in huis nam. Ze was voor vrijwel alles bang en was enorm gefixeerd op eten. Verder was ze niet zindelijk en was dus ook slecht gesocialiseerd. Het heeft behoorlijk wat tijd gekost om al deze problemen aan te pakken, maar nu is ze zelfstandiger, schrikt veel minder en is zindelijk.
Ik ben nog elke dag bezig met de training van mijn honden, gedeeltelijk om te onderhouden wat ik ze heb geleerd, gedeeltelijk omdat ik het geweldig vind om actief met mijn eigen honden aan de slag te zijn en de positieve veranderingen in hun gedrag te ervaren.

Tot slot

Dieren hebben altijd een centrale rol gespeeld in mijn leven, en het is voor mij dan ook geweldig om nu zo intensief met honden aan de slag te zijn. Ik zie de honden die ik tijdens de wandelingen train niet alleen sprongen vooruit maken, ik krijg ook werkelijk een band met ze. Juist omdat DogLogix kleinschalig te werk gaat, kan ik doen waar ik voor sta; Honden de aandacht geven die ze verdienen, ze trainen, en de eigenaren bij de problemen helpen waar ze vaak dagelijks met hun hond tegenaan lopen.