Puppycursus 2.0

alle 6 de pups van het O-nest Wällers

Zoals de overige (groeps)lessen van DogLogix zal ook de puppycursus in het teken staan van samenwerken en uitleg over hoe úw hond leert. Elke hond heeft een eigen karakter en rasgebonden eigenschappen. De manier van leren moet hierop worden aangepast. Onzeker of juist een zelfverzekerd karakter is van invloed. Ook de concentratieboog van uw hond speelt een grote rol in het opvoeden van uw specifieke pup tot een zelfverzekerde hond die nieuwe en onverwachte situaties goed aan kan. Natuurlijk start een goede hond bij een goede fokker, u kunt in onze blog lezen waarop u zou kunnen letten bij deze keuze.

Leren

De oefeningen zullen in stukjes worden opgedeeld waardoor het voor uw hond makkelijker wordt om te snappen wat u van hem wilt. Door korte oefensessies en pauzes af te wisselen hebben u en uw hond de kans om het geleerde op te slaan in het geheugen. Hierdoor zullen er sneller vorderingen worden gemaakt in de training. Doordat u leert hoe uw hond ‘werkt’ kunt u nu en in de toekomst al het door u gewenste gedrag leren aan uw hond.
Nieuw gedrag is snel aan te leren met gebruik van eten. Deze ‘positieve’ manier van trainen heeft echter wel een aantal regels om het goed te laten werken. Ook is er in de cursus aandacht voor het weer afbouwen van de koekjes.

Socialiseren

socialisatie frankrijkEen goede socialisatie zorgt voor een volwassen hond die flexibel kan omgaan met onverwachte en nieuwe situaties. De meeste eigenaren gaan dan ook voortvarend aan de slag met de socialisatie van hun pup. Daarbij is het nodig dat u goed in de gaten houdt of de aangeboden situaties nog behapbaar zijn. Het belangrijkste van socialisatie is dat uw hond leert wat er van hem verwacht wordt in die situaties, niet alleen maar het laten mee maken van gebeurtenissen.
We zullen in de puppycursus veel oefenen met praktische socialisatie situaties. U krijgt uitleg over de mogelijkheden en de valkuilen van socialisatie waardoor u optimaal gebruik kan maken van deze specifieke periode in een hondenleven.

Opvoeding

aan de riem oefenenBij een pup begint u met opvoeden en is het trainen en aanleren van commando’s in eerst instantie minder belangrijk. Lees ook onze blog ‘puppy management’ hierover voor veel basistips. Eerst moet u uw pup leren om buitenshuis zijn behoeften te doen, niet uw meubels aan te knagen en u en uw kinderen te bespringen. Onder opvoeding valt ook het afleren van het puppy bijten en natuurlijk het leren om alleen thuis te blijven. Opvoeden i.p.v. trainen dus.
De eerste lessen van de onze puppycursus zullen dan ook in het teken staan van de opvoeding en de vragen die u hierover heeft. Deze theorie zal in deze lessen ook praktisch worden gemaakt door verschillende oefeningen.

Zelfbeheersing

Zelfbeheersing is voor de meeste pups heel erg moeilijk. Dat hoort bij de leeftijd en is natuurlijk helemaal niet erg of raar. Alles in de bek nemen om te onderzoeken, opspringen en bijten zijn hier voorbeelden van. In de puppytijd legt u echter wel de basis voor het leren controleren van de interne impulsen. In onze puppylessen zullen we hier dan ook uitgebreid aandacht aan besteden, o.a. door middel van denkspelletjes.

Dagen en tijden

De groepslessen zijn op zaterdag. Doordeweeks is ook mogelijk bij 4 of meer aanmeldingen kan het ook op maandag, woensdag of vrijdag  worden gegeven. Geef dus in uw mail aan waar uw voorkeur naar uit gaat.