Chihuahua Bentley vond mensen en honden eng

ontvangen: woensdag 22 februari 2012

Beste Eefje!
Ik wilde u graag laten weten hoe het nu met Bentley gaat, een aantal maanden na de gedragstherapie.
Het gaat heel erg goed met Bentley! Zijn gedrag is echt voor 90% verbeterd door uw aanpak.
In de tussentijd zijn mijn vriend en ik gaan samenwonen en door de verhuizing heeft Bentley wel een terugval gehad, maar door weer intensief te trainen is hij weer erg verbeterd. Bentley is nu ook een stuk rustiger nu mijn vriend en ik alleen voor hem zorgen aangezien we samenwonen.
Zelfs wanneer de bel gaat of wanneer er iemand langs het raam loopt is hij 9 van de 10 keer stil. Als ik vreemd bezoek krijg, laat ik hen snoepjes gooien (op advies van u) en dan is Bentley erg snel gewend en stil (blaffen doet hij eigenlijk helemaal niet meer naar bezoek, wel grommen).
Ook hebben we nog een extra cursus (gehoorzame hond) gevolgd en ook die heeft hij behaald!
Bentley
We hebben Bentley chemisch laten castreren en hebben toen gemerkt dat dit een negatief effect teweeg brengt op zijn gedrag. Hij is dan te onzeker en hierdoor is blaffen en grommen voor hem de
enige oplossing. We hebben dus ook besloten om hem niet te laten castreren. Maar hierdoor wilt hij wel erg graag de baas spelen over andere hondjes in het bos. Soms brengt hij zichzelf ook hierdoor in de problemen, maar dat komt niet heel vaak voor. Vanmiddag heeft Bentley zelfs nog met een rottweiler gespeeld en een aantal maanden geleden zou hij niet eens naar zo’n hond durven kijken.
Kortom het gaat echt heel erg goed, ook al moeten we wel blijven trainen! In het begin wilde ik de moed opgeven maar gelukkig zijn we consequent gebleven, mede door uw vervolg consulten.

Aangezien het zo goed gaat met Bentley hebben we besloten om nog een chihuahua erbij te nemen.
Dit keer hebben we wel goed research gedaan naar een goede fokker (kennel-titipec) die aangesloten is bij de Nederlandse Chihuahua Club. Ook door uw tips heb ik erg gelet op het gedrag van alle pups en de honden bij de fokker en we hebben er een heel goed gevoel over. Alle chihuahua’s bij de fokker waren erg aanhankelijk en totaal niet schuw. Over drie weken komt de pup bij ons wonen. We zijn erg benieuwd hoe Bentley de nieuwkomer ervaart. Misschien heeft u nog tips met betrekking tot de eerste weken etc. qua omgang en kennismaking?

Ik wil u sowieso bedanken voor de hulp en tips, die zeker hebben geholpen!

Groetjes Brenda, Stephan en Bentley