Honden in, maar liefst, uit het dierenasiel

Ik hoop altijd dat mensen ons bellen om samen te zorgen dat hun hond zijn gedrag leert veranderen. En dat de hond dan bij de eigenaar mag blijven wonen. Jammer genoeg zijn er mensen die ons niet eerst bellen, maar hun hond naar het dierenasiel brengen voor afstand. En die honden komen dan vaak toch bij ons terecht, maar dan met hun nieuwe eigenaren. Want gedrag verandert niet als je er niets aan doet.

James en Liva in een kennelEen deel van de honden die in het asiel terecht komt heeft dus een gedragsproblemen, maar asielen hebben nou eenmaal niet altijd de middelen om dit probleemgedrag aan te pakken.En al zeker niet de tijd voor intensieve trainingen. Over het algemeen zoeken zij dan ook een nieuwe eigenaar die met die gedragsproblemen om kan gaan of aan de slag wil gaan. Dit is lastig en hierdoor zitten er honden veel langer dan noodzakelijk in de verschillende dierenasiels.
Wij zien vaak dat veel van de probleem gedragingen waarvoor honden in een asiel terecht komen, met de juiste kennis relatief gemakkelijk op te lossen zijn of in de hand te houden zijn. Daarom helpen wij verschillende asiels als zij vragen hebben over een hond of als ze de hond getraind willen uitplaatsen, en zo dus een veel betere kans geven.

De medewerkers van Doglogix geven begeleiding aan verschillende dierenasiels. Wij testen de honden waarover twijfels zijn, zodat ze weten in welk huishouden de honden het best geplaatst kunnen worden. Verder stellen we korte en aangepaste trainingen op voor de honden die de medewerkers in het asiel, te midden van alle drukte, realistisch kunnen uitvoeren (dus met 2 x 5 minuten per dag). Dit om de uitplaatsing van de honden te vergemakkelijken. Als de hond na de training geplaatst is, staan wij ook klaar om nazorg te bieden aan de nieuwe eigenaar. Wij zijn voor hen bereikbaar voor alle vragen die zij hebben over de bij hen geplaatste hond.