Nieuwsbrief december 2015

Wij wensen alle honden een heel ontspannen en rustige oud & nieuw. Hopelijk valt het met het vuurwerk mee en hebben jullie honden er weinig last van. Een goede manier van afleiden tijdens de jaarwisseling is een combinatie van alle hersenwerk spelletjes doen die in de workshop hersenwerk langskomen.
Zie bijvoorbeeld http://www.hersenwerkvoorhonden.nl/basis/.

Groepslessen

Natuurlijk hebben we weer niet stilgezeten en zijn we druk bezig om nieuwe workshops en cursussen te ontwikkelen. Natuurlijk weer passend in ons concept, zodat alle honden (met of zonder gedragsproblemen) weer kunnen deelnemen. Natuurlijk zullen ook de basis-, vervolg-, gevorderde-, en speurcursus weer van start gaan in januari.
Hieronder het overzicht van de nieuwe cursussen die in het nieuwe jaar gaan draaien.

cursus speuren & jagen

9 januari starten we weer met deze groepen. De les is om 9:45 uur en bij genoeg aanmeldingen zullen er weer 2 groepen starten die om de week les hebben. Hierdoor kan je makkelijk inhalen mocht je een les missen. We hopen om de groepen voor de kerst te kunnen indelen dus geef snel door dat je mee wilt doen en ook de begin week van je voorkeur (9 of 16 januari). De kosten zijn 90 euro incl. BTW voor het eerste kwartaal.
Zie http://www.doglogix.nl/hondenschool/speuren-jacht-cursus/ voor meer inhoudelijke informatie over de cursus en een blog van mij over de wereld van de geuren waarin honden leven http://www.doglogix.nl/speuren-en-jagen/.

Basis, vervolg en gevorderde cursus

Op 9 januari start de gevorderde cursus om 11:00 uur.
De vervolgcursus start 2 weken later zal, 23 januari om 12:45 uur.
De basiscursus zal in februari weer van start gaan, of eerder bij groot aantal aanmeldingen.

Omdat het indelen van de groepen best wat tijd vergt zouden we het heel fijn vinden als je voor de kerst zou willen doorgeven of je mee doet. Gewoon door een mailtje aan Eefje te sturen via info@doglogix.nl. Zie voor de inhoudelijke informatie de website onder ‘hondenschool’.

NIEUW: Puppycursus

We zijn van plan om vanaf zaterdag 6 februari te starten met een puppycursus om 14:00 uur. Deze cursus is weer helemaal in stijl met onze methode en dus vooral gericht op het leren begrijpen en samenwerken met je hond. Ook wordt er veel tijd besteedt aan het aanleren van het hierkomen.
Zie http://www.doglogix.nl/hondenschool/puppycursus-2-0/ voor alle informatie. We hopen dat jullie ons willen aanbevelen aan vrienden en kennissen.

Workshop

Natuurlijk zullen we ook in het nieuwe jaar verschillende oude en vertrouwde, maar ook nieuwe workshops geven. Cursussen van maximaal 4 lessen rondom een specifiek thema.

  • hierkomen
  • wandelen zonder trekken
  • hersenwerk voor hondenschool
  • NIEUW: sociale wandeling (wandeling samen met 1 van ons en een aantal honden waarin tijdens de wandeling de lichaamstaal en het hondengedrag wordt uitgelegd).

De kosten voor de workshops zijn 50 euro inclusief BTW (voor de sociale wandeling is een afwijkend tarief). De workshops starten bij minimaal 4 aanmeldingen. Dus geef je interesse door en we houden je op de hoogte!

Opgeven

Zoals gezegd hopen we de groepen definitief in te delen voor de kerst. Heb je specifieke wensen, zoals een tijdstip, laat het ons weten. Wie weet kunnen we iets aanpassen.